Laxröra med rädisor och picklad fänkål

4 stycken

150 g naturell färskost
125 g varmrökt lax 2 tsk majonäs
salt och svartpeppar
8 st rädisor
gräslök
1 stor skiva Pyramidbageriets spelt- och dinkelbröd

Picklad fänkål:
0,5 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten 1/2 fänkål

Hacka laxen grovt, blanda sedan med färskost och majonäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
Picklad fänkål: Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull, låt sjuda tills sockret har löst sig. Skiva fänkålen i tunna skivor och lägg i en glasburk med lock, häll över ättikslagen och låt svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i kylskåpet. Låt ättikslagen stå i kylskåpet minst 4 timmar, eller helst över natten. Bred ut laxröran på knäckebrödet, alternativt dela knäckebrödet i fyra mindre bitar, och toppa med skivade rädisor, hackad gräslök samt den picklade fänkålen.

Dela receptet

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print