4 stycken
150 g naturell färskost
125 g varmrökt lax 2 tsk majonäs
salt och svartpeppar
8 st rädisor
gräslök
1 stor skiva Pyramidbageriets spelt- och dinkelbröd
Picklad fänkål:
0,5 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten 1/2 fänkål
Hacka laxen grovt, blanda sedan med färskost och majonäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
Picklad fänkål: Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull, låt sjuda tills sockret har löst sig. Skiva fänkålen i tunna skivor och lägg i en glasburk med lock, häll över ättikslagen och låt svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i kylskåpet. Låt ättikslagen stå i kylskåpet minst 4 timmar, eller helst över natten. Bred ut laxröran på knäckebrödet, alternativt dela knäckebrödet i fyra mindre bitar, och toppa med skivade rädisor, hackad gräslök samt den picklade fänkålen.