Besök gärna vår webbshop
Detta knäckebröd innehåller 20 % äkta surdeg. Här ingår tid i receptet. Vi låter alltid vår surdeg få jäsa i minst ett dygn.
Tången odlas på västkusten för att sedan torkas. Det ger en smak av naturlig umami och mild sälta från havet.
Tång är inte bara en spännande smaksättare, utan erbjuder även flera intressanta fördelar. Tång är rik på protin, fibrer och viktiga mineraler.
Ur ett hållbarhetsperspektiv är den marint odlade tången positiv för havsmiljön. Den renar vattnet genom att ta upp överskott av kväve och fosfor.
Odlingarna blir små ekosystem där fiskar, skaldjur och mikroorganismer trivs och får skydd.
Tång lyfts av EU som nyckelråvara i framtiden blå bioekonomi
Genom att blanda tången med vår levande surdeg skapar vi en komplex smak som gifter sig väl med den rustika karaktären av vårt knäckebröd, och ger en annorlunda och minnesvärd smakupplevelse.
Vi är stolta över att erbjuda dig ett knäckebröd med framtidens mat i fokus.
Smör och ost, Fisk eller Skagenröra
Innehåll: FullkornsRÅGmjöl, 20% färsk surdeg på RÅGmjöl, tång (Ulva lactuca), havssalt, vatten, jäst
Allergener: Råg
*Produkten innehåller gluten
Näringsinnehåll per 100 g: Energivärde kj (kcal) 1470 (351), protein 9,5 g, kolhydrat 64,4 g, sockerarter 0,9 g, fett 2,1 g, mättat fett 0,4 g, fiber 16,7 g, Salt 1,7 g.
Vill du ha annan kombination av bröd i din låda?
Lämna kommentar i utcheckningen. Om det är möjligt – så ordnar vi det.
Våra Surdegsknäcke med Tång finns endast som små knäckebröd
Småbröd 145g 6 paket – 220kr