Spelt-dinkelbröd

Ett bröd med spelt och korn

550 gram

Ett bröd med djupa rötter i historien, bakat på våra äldsta sädesslag, spelt och korn. Spelt, som också kallas dinkel, odlades i Norden redan på stenåldern. Det innehåller mycket mineraler och proteiner och ger en djup och god smak.

Milda ostar och pastejer gör sig bra tillsammans med speltbröd, liksom sill, löjrom, gravad fisk samt lax i alla former. Det milda men ändå smakrika brödet passar alla typer av smaklökar.

Innehåll: Spelt-dinkel, kornmjöl- och fullkornsrågmjöl, vatten, jäst och salt.
Näringsinnehåll per 100 g:  Energivärde kj (kcal) 1318 (315), protein 11,5 g, kolhydrat 59,7 g, sockerarter 1,99 g, fett 2,9 g, mättat fett 0,5 g, fiber 13,2 g, natrium 0,5 g.

Spelt-dinkelbröd