Batanun solros-, pumpa- och linfrön

Batanunknäcke

180 gram

Solros-, pumpa- och linfrön gör det här knäcket till en riktigt fröig och smakrik historia. Det passar både till frukost och till ostbrickan.

I Al Batanun var det vanligt att baka med frön och oljor. Man tog tillvara allt som skörden gav. Tomatskal som blivit över från tomatsåskoket soltrorkades och togs till byns kvarn där de maldes och användes till bröd och frökex. I denna anda, men med noggrant utvalda svenska råvaror gör vi vårt Batanunknäcke.

Innehåll: Vetemjöl, solrosfrön 8,6 %, linfrön 6,5 %, vetegluten, pumpafrön 2,6 %, jäst, havregryn, rågmjöl, socker, surdegspulver (råg), vetekli, salt, vatten, emulgeringsmedel E472e, solroslecitin, askorbinsyra E300. Kan innehålla spår av soja, hassel­nötter, valnötter, mandel och sesamfrö.
Näringsinnehåll per 100 g: Energivärde kJ (kcal) 1688 (403), fett 11,8 g (varav mättat fett 1,2 g), kolhydrater 57,0 g (varav sockerarter 5,2 g), kostfiber 6,2 g, protein 16,1 g, salt 1,8 g.

Pyramidbageriet AB

Hulån 28
780 51 Dala-Järna

Följ oss på sociala medier