Batanun frön och havssalt

Batanunknäcke

180 gram

Med solrosfrön, linfrön och havssalt bakas detta tunna knäcke. Havssaltet bryter av fint och gör det till ett gott kex på ostbrickan.

I Al Batanun var det vanligt att baka med frön och oljor. Man tog tillvara allt som skörden gav. Tomatskal som blivit över från tomatsåskoket soltrorkades och togs till byns kvarn där de maldes och användes till bröd och frökex. I denna anda, men med noggrant utvalda svenska råvaror gör vi vårt Batanunknäcke.

Innehåll: Vetemjöl, vatten, rågmjöl, linfrön, solroskärnor, jäst, salt, quinoafrön, vetegluten, vetesurdeg, socker, emulgeringsmedel E472e, rapsolja, bakpulver E450 och E500, majsstärkelse. Kan innehålla spår av soja, hasselnötter, valnötter och sesamfrö.
Näringsinnehåll per 100 g: Energivärde kJ (kcal) 1652 (395), fett 10,6 g (varav mättat fett 1,2 g), kolhydrater 54,4 g (varav sockerarter 3,4 g), kostfiber 8,7 g, protein 15,6 g, salt 2,5 g.

Pyramidbageriet AB

Hulån 28
780 51 Dala-Järna

Följ oss på sociala medier